Een Dierfysiotherapeut houdt zich bezig met problemen aan het bewegingsapparaat van paarden en honden. Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en banden. Ook bij neurologische klachten of het (genezen van) littekens kan de behandeling van een Dierfysiotherapeut positieve resultaten geven. De (eerste) behandeling bestaat altijd uit een vraaggesprek met de eigenaar en een gedegen onderzoek van het dier en kan verder bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, massagetechnieken en diverse behandelwijzen zoals Dry Needling en Medical Taping. Indien nodig wordt de behandeling ondersteund met apparatuur, zoals de High Power Laser.

Erkend beroep

Dierfysiotherapie is sinds 1992 een door het ministerie van LNV erkend paraveterinair beroep. De titel Dierfysiotherapeut is wettelijk beschermd: alleen in Dierfysiotherapie gespecialiseerde humane fysiotherapeuten mogen deze titel voeren. Zij hebben een vierjarige hbo-opleiding tot fysiotherapeut voor mensen en een twee jaar durende opleiding tot Dierfysiotherapeut succesvol afgerond en hebben gedegen kennis over het bewegingsapparaat van paard en hond en het behandelen daarvan.

Jill Bomers Fysiotherapie & Dry Needling is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Door opleiding en verplichte bijscholingen zijn NVFD-Dierfysiotherapeuten zeer deskundig.

 

 

Paarden Fysio