High Power Laser Therapie is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van lasertherapie in Nederland. Het is een zeer sterke laser, waarbij het infrarode laserlicht de weefselcellen activeert en ze aanzet tot meer energieproductie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en daardoor versnelt de genezing en vermindert pijn. Blessures, peesproblemen, ontstekingen en wonden genezen sneller en mooier door de High Power Laser. Deze kan bovendien diep in het weefsel doordringen en is dus ook zeer geschikt voor dieper gelegen blessures. Afhankelijk van de aard van de klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. De resultaten  van High Power Laser Therapie bij paarden en honden zijn zeer positief.

Meer kracht, betere werking

Tot voor kort werden er alleen ‘Low Level Lasers’ gebruikt voor fysiotherapeutische doeleinden. Deze lasers penetreren het lichaamsweefsel slechts enkele millimeters. Het effect is daardoor minimaal en vaak kortdurend. High Power Lasers hebben een vermogen van meer dan 0,5 watt. Ze werden voorheen enkel gebruikt voor chirurgische ingrepen, om weefsel te snijden. Door de ontwikkeling van een speciaal ‘no contact’ handstuk kan de High Power Laser nu worden ingezet om het weefsel tot 7 cm diep te stimuleren en herstellen. De huid en weefsels van uw paard of hond lopen geen risico om te verbranden of beschadigen. Wel is het belangrijk dat een High Power Laser behandeling alleen wordt uitgevoerd door deskundigen, zoals bij Bomers Dierfysiotherapie & Dry Needling het geval is.

Toepassingen High Power Laser Therapie:

Pees, ligament en gewrichtsblessures, Huidproblemen, Wondbehandeling (o.a. slecht helende wonden en mondhoekwondjes), Littekenbehandeling, Spierblessures, Pijn of stijfheid veroorzaakt door artrose

High Power Laser