Dierfysiotherapiepraktijk Bomers heeft sinds mei 2017 de beschikking over een viertal ‘revalidatie’-stallen op de eigen pensionstal in Groenlo. Deze stallen zijn speciaal geschikt voor paarden die door een ernstige blessure of aandoening langdurig moeten worden behandeld. Ook paarden die herstellen van een blessure kunnen terecht op de Revalidatiestal van Bomers Dierfysiotherapie.

De omstandigheden en faciliteiten op Revalidatiestal Bomers zijn optimaal om een geblesseerd paard optimale zorg te kunnen bieden. De boxen zijn zeer ruim, licht en luchtig. Er is een dierfysiotherapiebehandelruimte aanwezig, evenals een aquatrainer, stapmolen, harde en zachte volte, allweather buitenbaan en weidegang.

Orthopedische blessures

De behandeling en/of revalidatie van een paard wordt altijd in samenspraak met de behandelend dierenarts opgepakt. Vooral met de behandeling van blessures op orthopedisch gebied (aandoeningen aan botten, spieren en pezen) worden goede resultaten geboekt. Tenslotte is dit precies het kennisgebied van dierfysiotherapeut Jill Bomers en haar team. In het behandel- of herstelproces kunnen o.a. Dry Needling, Medical Taping, High Power Laser Therapie en de Aquatrainer worden ingezet

Blessures waarvan uw paard bij Revalidatiestal Bomers kan herstellen:

* Beenblessures
* Rug & nekblessures
* Peesblessures
* Overige blessures op orthopedisch gebied (bot, pees, spier, gewricht)

 

Revalidatie